Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

vita wagyu pret

vita wagyu pret

Vita Wagyu este o rasa de vaci originara din Japonia, aceasta rasa fiind una foarte predispusa genetic in a produce o mare cantitate de grasimi nesaturate. Carnea provenita de la aceste bovine este foarte cunoscuta pentru aspectul marmorat, calitatea si gustul necontestabil al acesteia.

Carcasele de vită Wagyu sunt clasificate între a șasea și a șaptea coastă.
Clasarea se bazează pe doi factori foarte specifici: randament și grad.
Randament înseamnă raportul dintre carne și greutatea reală a carcasei.
Gradul înseamnă scorul general de marbling de carne de vită (BMS), standardul de culoare a cărnii de vită (BCS), standardul de grăsime de vită (BFS), fermitatea și textura.
Pentru a fi calificată ca Wagyu japonez A5, carnea de vită trebuie să fie clasificată ca gradul A pentru randament și gradul 5 în BMS, BFS, BCS, fermitate și textură.

Originea cărnii Wagyu datează din anii 1800, perioadă în care mai multe rase europene de vită au fost aduse în Japonia și încrucișate cu rase native japoneze. “Wa” înseamnă “japonez”, iar “gyu” înseamnă “vită”. Așadar, termenul nu se referă la o singură rasă de vite, ci la mai multe soiuri (regionale), care încă din acea perioadă domină comerțul cu carne de vită din Japonia. Aceste vite sunt crescute pentru a rezista la condiții externe dificile, ceea ce oferă multă grăsime mușchilor care au, din acest motiv, o culoare rozalie și un gust extrem de delicat. Pentru a proteja calitatea superioară și gustul acestui tip de carne, guvernul japonez monitorizează și intervine dacă este cazul în procesul de producție.

Carnea de vită wagyu de înaltă calitate poate costa peste 2500 Lei per kilogram, iar vacile în sine se pot vinde chiar şi cu 120.0000 Lei. În anul 2002, un exemplar de vită Wagyu din Matsusaka s-a vândut la fabuloasa sumă de aproape 2 milioane de Lei. Japonia exportă carne Wagyu în valoare de câteva sute de milioane de euro în fiecare an.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum