Vezi toate articolele

Cele mai bune branduri de vita Wagyu din Japonia

Cele mai bune branduri de vita Wagyu din Japonia

 

Cele mai bune branduri de vita Wagyu din Japonia

Carnea de vită Wagyu din Japonia este considerată una dintre cele mai rafinate și exclusive cărnuri din lume. Renumită pentru marmorarea sa impresionantă, frăgezimea și aroma delicată, această carne este produsă într-un mod cu totul special.

Rasa de vită Wagyu

Carnea de vită Wagyu provine de la rasa de vită japoneză Wagyu, care este caracterizată de o predispoziție genetică la producția de grăsime marmorată. Această grăsime, care este bogată în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, este considerată a fi responsabilă pentru textura și aroma unică a cărnii Wagyu.

Cele mai bune branduri de vita Wagyu

În Japonia, există o serie de branduri de carne de vită Wagyu care sunt renumite pentru calitatea lor superioară. Iată câteva dintre cele mai bune:

 • Kobe Beef: Kobe Beef este probabil cel mai faimos brand de carne de vită Wagyu din lume. Această carne este produsă în prefectura Hyogo, Japonia, și este caracterizată de o marmorare excelentă, frăgezime și aromă delicată.
 • Ozaki Beef (Myiazaki): Ozaki Beef este un alt brand de carne de vită Wagyu de top din Japonia. Această carne este produsă în prefectura Miyazaki, Japonia, și este cunoscută pentru marmorarea sa uniformă și textura sa fină.
 • Matsusaka Beef: Matsusaka Beef este un brand de carne de vită Wagyu din prefectura Mie, Japonia. Această carne este considerată a fi una dintre cele mai delicate și mai aromate din lume.
 • Hida Beef: Hida Beef este un brand de carne de vită Wagyu din prefectura Gifu, Japonia. Această carne este cunoscută pentru marmorarea sa bogată și frăgezimea sa excepțională.
 • Tajima Beef: Tajima Beef este un brand de carne de vită Wagyu din prefectura Hyogo, Japonia. Această carne este considerată a fi o sursă de carne de vită Wagyu de înaltă calitate.

De ce este carnea Wagyu atât de scumpă?

Carnea de vită Wagyu este considerată a fi o delicatesă și, prin urmare, este vândută la un preț ridicat. Există mai mulți factori care contribuie la costul ridicat al cărnii Wagyu, inclusiv:

 • Costul ridicat de creștere a vitelor Wagyu: Vitele Wagyu sunt crescute într-un mod special, care necesită o dietă atentă și exerciții regulate. Acest lucru crește costurile de producție.
 • Cantitatea limitată de carne Wagyu: Carnea de vită Wagyu este produsă într-o cantitate limitată, ceea ce crește și mai mult cererea pentru ea.
 • Renumele de brand: Brandurile de carne de vită Wagyu au un renume de calitate, ceea ce contribuie la creșterea prețului.

Cum să alegeți carnea Wagyu potrivită

Atunci când alegeți carnea Wagyu potrivită, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

 • Gradul de marmorare: Gradul de marmorare este o măsură a cantității de grăsime marmorată din carne. Carnea cu un grad ridicat de marmorare va fi mai fragedă și mai aromată.
 • Trei S-uri: Carnea Wagyu de înaltă calitate trebuie să îndeplinească cele trei S-uri:
  • Sashi: Carnea trebuie să aibă o strălucire naturală.
  • Jushi: Carnea trebuie să fie suculentă și fragedă.
  • Umami: Carnea trebuie să aibă un gust bogat și aromat.

Cum să gătiți carnea Wagyu

Carnea Wagyu poate fi gătită în mai multe moduri diferite. Iată câteva sfaturi pentru a găti carnea Wagyu perfectă:

 • Gătiți-o la o temperatură ridicată: Carnea Wagyu este fragedă și se poate găti rapid. Gătiți-o la o temperatură ridicată

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  Nici un comentariu pănă acum

Produse Noi