Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

De ce este considerata carnea de vita wagyu ca fiind cea mai buna din lume?

De ce este considerata carnea de vita wagyu ca fiind cea mai buna din lume?

Carnea de "vita wagyu" este considerata ca fiind cea mai buna carne din lume. in acest articol vom incerca sa va explicam care sunt motivele pentru care afirmam  acest lucru.

Ce este vita wagyu? in traducere "wagyu" inseamna vita japoneza. Desi traducere e vita japoneza aceasta rasa nu creste doar in Japonia ea raspandindu-se in intreaga lume datorita calitatilor sale extraordinare. In acest moment pe langa Japonia care ramane topul calitatii, Australia, Uruguay si SUA au devenit producatori importanti de carne wagyu.  Mai nou au fost aduse exemplare si in Europa, fermierii din Germania, Spania si mai nou in Romania la Timisoara au infiintat ferme de vite wagyu.

Desi toata lumea stie de vita wagyu putini cunosc ca aceasta se imparte in mai multe tipuri:

  • Japanese black - cea mai comuna vita wagyu cunoscuta pentru gradul ei de marmoratie
  • Japanese brown - o carne mai putin marmorata dar cu un gust intens de vita
  • Japanese poll - un soi foarte rar cu o aroma mult mai subtila si fina
  • Japanese shorthorn - cunoscuta pentru gustul unic asemanator carnii de vanat

De ce este carnea de vita wagyu atat de speciala?

in primul rand pentru gradul ei de marmorare cu o grasime fina care se topeste in timpul gatirii rezultand o friptura extrem de frageda.

in al doilea rand aroma si gustul deosebit. Un gust untos inconfundabil si o senzatie dulgeaga o fac unica.

in al treilea rand lucru pe care multi nu il stiu este faptul ca grasimea de vita wagyu contine un nivel ridicat de grasimi monosaturate (ca si porcul mangalita) care sunt benefice pentru sanatatea inimii.

Multi din vizitatorii site-ului nostru ne intreaba ce sfaturi le putem da pentru a gati vita wagyu, iata cateva sfaturi:

- sarea e singurul condiment recomandat, adaugarea oricarui condiment ar altera gustul inconfundabil al carnii.

- prajiti sau puneti pe gratar la temperatura inalta pentru a sigila fetele carnii si a mentine in interior sucurile care ii asigura savoarea

- Atentie la timpul de prajire. Intrucat aceasta carne are un grad mare de marmorare se va gati intr-un timp scurt. 

- Dupa gatire lasati carnnea sa se odihneasca pentru cateva minute, in acest fel sucurile din interior se vor distribui in mod uniform.

in concluzie:

Wagyu nu este doar un tip de carne de vită; este o experiență. Fie ca esti un gurmand, un emntuziast al mancariii sau doar cineva care cauta o experienta culinara luxoasa vita wagyu este raspunsul pentru o aventura culinara de neuitat.

gaseti la noi wagyu A5 Japonia accesand acest link:

https://carneproaspata.ro/product/3003/vita-wagyu-vita-japonia-a5.html

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum