Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Reteta: Cum gătim antricotul de vită la tigaie cu unt și căței de usturoi - un deliciu de neuitat

Reteta: Cum gătim antricotul de vită la tigaie cu unt și căței de usturoi - un deliciu de neuitat

Bun venit, pasionați ai gastronomiei! Azi, vă vom învăța cum să gătiți antricotul de vită la tigaie cu unt și căței de usturoi, o rețetă simplă dar cu un rezultat absolut delicios. Acest preparat este ideal pentru un dineu rafinat sau chiar pentru o seară relaxantă acasă.

Vă veți bucura de gustul intens al cărnii de vită, accentuat de aromă unică a usturoiului și de textura cremoasă a untului. Haideți să trecem la bucătărie!

Ingrediente necesare:

  • 2 bucăți de antricot de vită (de aproximativ 250-300 grame fiecare)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline
  • cimbru sau rozmarin proaspăt (opțional)

    Pasul 1:

  • Pregătirea antricotului Lasă carnea să se odihnească timp de 15-20 de minute, la temperatura camerei.

    Pasul 2: Pregătirea tigăii Încălziți o tigaie la foc mediu. Adăugați un strop de ulei de măsline..

  • Pasul 3: Gătirea antricotului Adăugați bucățile de antricot în tigaie. Lasati cete 30 secunde pe fiecare fata pentru a "sigila" carnea. In acest mod carnea va ramane suculenta in interior. Adaugati untul. Gatiti-le pe fiecare parte timp de 4-5 minute pentru o carne la sange, sau 7-8 minute pentru o carne mediu gătită. Evitați să întoarceți carnea prea des pentru a permite formarea unei cruste apetisante.

    Pasul 4: Adăugarea usturoiului , În ultimele 2 minute de gătit, adăugați cățeii de usturoi întregi   în tigaie. Usturoiul va începe să-și elibereze aromele, îmbogățind gustul cărnii.

    Pasul 5: Odihnirea antricotului După ce carnea este gătită la perfecție, scoateți-o din tigaie, adaugati sare (de preferat sare Maldon cristale) si piper proaspat macinat, și lăsați-o să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a o tăia. Acest pas este crucial pentru a permite sucurilor să se redistribuie în întreaga bucată de carne.

    Pasul 6: Servirea Tăiați carnea în felii groase și serviți-o cu cățeii de usturoi prăjiți pe partea laterală. Pentru o notă finală, puteți presăra peste carne cimbru sau rozmarin proaspăt.

    Încheiere Acum știți cum să pregătiți un antricot de vită la tigaie cu unt și căței de usturoi. Este un preparat minunat, bogat și satisfăcător, care vă va impresiona cu siguranță invitații. Nu uitați să savurați fiecare mușcătură!

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum